Tips til at håndtere travlhed

Vi har travlt som aldrig før, og det kan være svært at overskue, hvordan vi kommer igennem en pakket kalender. Det vigtigste er at finde ud af, hvad der fungerer for dig og dit liv, så du kan sove godt om natten, uden at føle at du er bagud. At have travlt kan være en god ting, så længe du ikke føler dig stresset.  

Vi deler nogle tips, som kan hjælpe dig med komme igennem en travl hverdag, på den bedst mulige og selvkærlige måde, så du både har tid til dig selv, arbejde, familie og andre gøremål i hverdagen.

 

Planlæg dig ud af en travl hverdag

Det er en rigtig god ide at planlægge dine dage, så du har overblik over, hvad du skal og hvornår. På den måde, får de andre ting ikke lov til at fylde, når du er i gang med noget, da du har styr på hvornår de andre ting skal gøres. Det er også vigtigt for, at du ved hvad du skal, når du er færdig med noget, og at du kan tage pauser med god samvittighed.

 

Start med det sværeste først

For mange er energien størst om morgenen, og derfor er det en god ide at starte dagen ud, med det som virker mest uoverskueligt. Derefter kan du gå i gang med de andre ting, velvidende om at du er godt på vej, og at du har klaret det mest energikrævende.

 

Lav en ting ad gangen

Det er vigtigt at være nærværende i nuet. Vi kan have tendens til at flytte fokus, til det næste vi skal i en travl hverdag. Du kan ikke være to steder på en gang, og det kan være svært, at koncentrere sig om det man skal, hvis man er et andet sted i hovedet. Èn ting ad gangen, så går det hele meget nemmere!

 

Romantiser de ting som virker uoverskuelige

Om det er rengøring, besvarelse af mails, indkøb eller andet, er det muligt at vende hverdagens gøremål om til noget godt. Men hvordan? Du kan gøre det til noget rart og energigivende, ved fx at høre podcast eller noget god musik, når du gør rent, lave en dejlig kop kaffe eller matcha når du svarer på mails eller tænder stearinlys når du køber ind over nettet. Det er de små ting, som skaber en dejlig atmosfære, så vasketøjet ikke vil føles som en sur pligt.

 

Helligt tidsrum hver uge

Det er vigtigt at skabe dit eget pusterum og sætte noget tid af, hvor du kun plejer dig selv. Om det er en lang gå-tur alene, et hjemme-spa-ritual eller noget lækkert mad du laver til dig selv - det vigtigste er bare, at du sætter noget tid af til at fylde energi-depoterne op, så du føler, du er vigtig og ikke glemmer dig selv i hverdagens travlhed. Det vil også give dig mere energi til at komme igennem hverdagen på en dejlig og selvkærlig måde.

 

At have noget at se frem til

Når du har noget du ser frem til, kan det være en motivation til at få gjort de ting, du ved du skal, men måske ikke kan overskue. Det kan være en aftale med din veninde en lørdag aften, en familieudflugt, en hel dag som du tager kun for dig selv, og gør de ting du har lyst til, eller et yoga-retreat. Bare der er noget i kalenderen, som du kan glæde dig ved, og som kan motiverer dig i hverdagen.