Solhilsen A

Solhilsener er en vidunderlig måde at starte sin morgen på. En solhilsen er designet til at fokusere din opmærksomhed, centrere dig og styrke dig både mentalt og fysisk. Du takker solen for en ny dag, vækker energien i din egen indre sol og er med til at aktivere og afbalancere de syv chakraer. 

Hver stilling i en solhilsen er sat sammen på en bestemt måde, og har hver sine unikke egenskaber. En solhilsen bruges ofte som opvarmning i flere forskellige yoga-traditioner og kan variere alt efter hvilken gren for yoga du praktiserer. Den vi har valgt at fokusere på i denne artikel er "solhilsen A" fra Asthanga Vinyasa yogaen, som nogen mener er den mest kendte solhilsen. Det er en god grund solhilsen at kende, som man altid kan variere og udvikle på, når man først har fået styr på basen af de grundlæggende stillinger. 

Solhilsen A tager omkring fem minutter at gennemføre, og du kan gentage den så mange gange du har lyst til. Du kan også variere tempoet alt efter hvad din krop kalder på. 

En solhilsen er god til at starte din dag ud med, da den vækker, strækker og bringer ny energi til dig. Den er også rigtig god til at blive brugt til opvarmning inden du dyrke andre sportsgrene. 

En anden rigtig vigtig ting i en solhilsen er dit åndedræt og hvordan du forbinder bevægelserne med dit åndedræt. Mærk dig selv komme dybt ned i kroppen med dit åndedræt, som guider din krop til at åbne op og lukke sammen. 

Solhilsen A er vist på billedet foroven, og hver stilling har sin egen betydning. 

Du starter i en neutral grundstilling - bjergstilling, dine fødder står i hoftebreddes afstand solidt plantet i måtten. Den fokuserer din opmærksomhed og bringer dig i kontakt med dit åndedræt

På en indånding tager du armene op over hovedet, kigger op, og bøjer kroppen let bagover - stående bagoverbøjning

På en udånding folder du dig fremover, ligger hænderne i gulvet og giver slip på hovedet og nakke - stående foroverbøjning. Den styrker muskler omkring din rygsøjle og giver ro til dit nervesystem. 

På en indånding retter du ryggen lidt op, løfter og åbner i dit bryst, kigger frem og fingerspidserne i gulvet/ eller på dine knæ.

På en udånding sætter du hænderne i gulvet og går fødderne bagud i en planke. I samme udånding sænker du hele kroppen ned på måtten med bøjede albuer og en lige linje fra hælene til toppen af dit hovede. Denne stilling giver styrke og udholdenhed. (Hvis din krop har behov for det, kan du altid tilføje en vejrtræknings omgang, således du på en udånding går i planken, indånding knæene i gulvet, og udånding sænker kroppen ned i måtten) 

På en indånding kommer du op med overkroppen, åbner brystet og kigger frem i mens din underkrop bliver i gulvet - kobrastilling. Her åbner du forsiden af dit bryst og åbner din rygsøjle samt løfter din energi. 

På en udånding skubber du din krop bagud, underdrejer dine tæer og skyder hofterne mod himmelen - hundestilling hovedenedad. Den skaber jordforbindelse og giver et godt stræk i store dele af din krop.

På en indånding går du (eller hopper) dine fødder frem til dine hænder, kigger fremad med løftet bryst og fingrene i gulvet. 

På en udånding folder du sammen, lukker kroppen og giver slip på hovedet og nakke - stående foroverbøjning.

På en indånding ruller du overkroppen op og løfter armene op over hovedet.

Her kan du vælge at afslutte din solhilsen ved at føre armene sammen overhovedet og køre dem ned langs midterlinjen hen til foran dit bryst, eller du kan på næste udånding sænke overkroppen hele vejen ned til en stående foroverbøjning og lave solhilsenen igen. Det er rigtig godt at lave solhilsen mange gange, da det styrker, strækker og giver dig energi. For højere intensitet kan du øge tempoet, sålænge dit åndedræt kan følges med bevægelserne. For hver runde bliver din krop mere bevægelig og åben, du bliver stærkere og du skaber velvære for dig selv. 

 

Du kan se vores video til denne solhilsen i vores sommerforløb, som snart er tilgænglig på vores webshop <3 

 

 

 

 

Indsend en kommentar