Små rutiner som kan gøre en stor forskel

Gode rutiner er en kunst at få inkorporeret, men de vil helt sikkert højne din livskvalitet. Vi mener, at det at tage tid til sig selv er produktivt, da det giver overskud til andre gøremål i hverdagen. Derfor er det vigtigt at sætte selvkærlighed med gode rutiner højt på prioriteringslisten.

Hvorfor er det vigtigt med gode rutiner?

Der er flere grunde til, hvorfor det er vigtigt i hverdagen at have gode rutiner. Hjernen sparer energi, fordi vi ved, hvad vi skal gøre, og ikke behøves så meget tankevirksomhed til at få det udført. Det tager cirka 30 dage at vænne sig til en ny rutine, så fortvivl ikke, hvis ikke det sidder på rygraden efter en uge. Det giver derudover en følelse af tryghed, stabilitet og struktur, og vi vil opleve at kunne overskue andre gøremål i hverdagen. Vi har derfor listet vores bud på nogle gode vaner, der ikke kræver meget, men som kan gøre en betydelig forskel for dit velvære.

 

MORGEN:

Red din seng

Hvis du starter din dag ud med at rede din seng, vil du føle dig mere produktiv. Det er en simpel måde, at give os troen på at vi kan nå vores mål. Og så er det da bare virkelig rart og indbydende at komme hjem til. 

Drik citronvand

Vand med citron er godt til at vække din krop om morgenen. Citron hjælper med at regulere syre/base balancen i kroppen, og giver samt god mundhygiejne. Det vil derudover også sætte gang i din forbrænding.

Sæt en intention for dagen

Hvad er vigtigt for dig i dag? Er der noget bestemt du gerne vil føle? Når vi starter dagen ud med at sætte en intention for dagen, har vi et godt udgangspunkt for resten af dagen. Hvis der er noget i løbet af dagen, som slår dig ud af kurs, vil det være nemmere at vende tilbage til intentionen i stedet for at slå dig selv i hovedet over, at det ikke blev som du havde ønsket.

Spis mad uden din telefon

Vær nærværende overfor dig selv, eller dem du er sammen med ved at lægge telefonen væk til bords. I løbet af en dag kan der være meget og mange, der har brug for vores opmærksomhed, og derfor er spisning en god anledning til at bruge på at nyde og koncentrere os om, det der er lige foran os.

 

MIDDAG

Tag 5 minutter til at trække vejret ned i maven

Hvis du mangler noget overskud i løbet af dagen, kan en vejrtrækningsøvelse gøre underværker. Du kan tage din ene hånd på maven og den anden på brystet, og koncentrere dig om at få din vejrtrækning helt ned i maven.

 

AFTEN

Hudrutine

Brug 5 minutter hver aften på at lave din daglige hudrutine, og giv dig selv en ansigtsmassage. 

Skriv dagbog og list 3 ting som du har været glad for i løbet af dagen

En anden rigtig god vane er at træne din taknemmelighedsmuskel, da det vil skabe større fokus på de positive ting i din hverdag. Når du gør dette, vil du værdsætte det vigtige og de små magiske øjeblikke i hverdagen, som vi nogen gange godt kan have tendens til at glemme. Find din notesbog frem og noter 3 ting ned om aftenen, som har støttet dig og givet dig en taknemmelig følelse i løbet af dagen. 

 

 

 

Billede af: Ida Ravn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indsend en kommentar