Hvordan støtter du din krop bedst når du har menstruation?

Kvinder kan bløde i fem dage uden at dø, og hvilken styrke vi har. Med et åbent og frit forhold til kvindekroppen kan vi guide og støtte hinanden. Derfor er det tid til at vende fokus på menstruation, som de fleste kvinder oplever ca. en gang om måneden.

For mange kvinder kan menstruation være noget, der skal overstås hver måned. Det er jo egentlig ærgerligt, fordi menstruation kan symbolisere sundhed og frugtbarhed. Dog kæmper utallige af kvinder med menstruationssmerter, hormonelle forstyrrelser og udmattelse når det er den tid på måneden. Er det muligt at vi i stedet lærer at bruge den tid til at komme i kontakt med os selv og vores krop?

Kan man vende menstruation til en god ting?

Spørgsmålet er: kan vi virkelig vende menstruation til at blive en god ting? Noget som vi ikke forbinder med smerte eller udmattelse, men som vi forbinder med sundhed, velvære og en tid hvor vi rent faktisk har lov til at vende vores fokus indad til vores krop, og hvordan vi plejer og støtter den bedst muligt.

5 måder du kan styrke og støtte din krop under menstruation 

 1. Blid yin yoga: En rigtig god ide er at lave blid yin yoga, som kan løsne spændinger og understøtte kroppens nedadgående energi. Dog skal man passe på med at lave de omvendte yogastillinger, da det rent udrensningsmæssigt vender op og ned på udskillelsesretningen, når man vender kroppen omvendt. Derfor er blid yin yoga en god måde til at få bevæget kroppen uden at stresse den.
 1. Orgasmer kan hjælpe mod menstruationssmerter. Oxytocin som er det kroppen udskiller når vi får en orgasme er kroppens eget smertestillende middel. Så selvom at tankerne måske ikke er på sex med din partner eller dig selv, vil en orgasme lindre og være rigtig godt hvis du har smerter.
 2. Spis jernholdigt mad (bønner, nødder, fuldkornsprodukter), da vi mister jern via menstruation. Sørg også for at spise mad med C-vitamin (Appelsin, citroner, kartofler) da det øger optagelsen af jern. Undgå at drikke koffein da det kan blokere for optagelsen af jern.
 1. Olieblanding og afslapning: Hvis dine menstruationssmerter er slemme kan du lave en olieblanding, med lavendel og salvie og noget basisolie som f.eks kokosolie. Denne blanding varmer du op og smør det på den nederste del af maven. Tag derefter et håndklæde over og ovenpå håndklædet lægger du evt. en varmedunk. Tag et hvil, træk vejret og din krop vil være taknemmelig!
 2. Opskrift på en god kop te, som gør underværker og beroliger og støtter din krop under menstruation
  • Hindbærblæde (rigtig godt til at modvirke menstruationssmerter)
  • Brændenælde (har en rensende effekt, og er vanddrivende, da mange kvinder kan have tendens til at ophobe væske i kroppen under menstruation)
  • Salvie (godt hvis man har uro i kroppen og modvirker oppustet mave)
  • Ingefær (modvirker kvalme og styrker immunforsvar og lindrer ømme muskler)
  • Mannukahonning (honning fra New Zealand, som er naturens svar på antibiotika – forebygger kramper)

Kog vandet og lad det stå lidt inden du hælder det op, da helt kogende vand kan resulterer i at urterne mister deres effekt. Lad det trække i nogle minutter, og nyd nu teen måske med en god bog eller tag det med i bad.

 

 

Billede af: Elsa Marie Keefe

Indsend en kommentar