Foråret og træelementet - Hvad kan jeg bruge det til?

Det spirer, lyset er her og nye begyndelser starter.

Hvis du kan mærke at du er særligt inspireret her om foråret, og har en trang til at skabe noget nyt, så giver det rigtig god mening. Kinesisk videnskab fortæller os nemlig, at vi mennesker påvirkes af naturens cyklus. 

Kinesisk medicin er et holistisk sundhedssystem, som stammer fra en 3000 år gammel tradition. I kinesisk medicin koncentrerer man sig om 5 elementer, som hver repræsenterer en årstid – vand/vinter, træ/forår, ild/sommer, jord/sensommer og metal/efterår. De fem elementer er hver tilknyttet nogle af vores organer, som har betydning for vores velvære. De påvirker hinanden og jo mere balance, desto mere harmoni vil der være i krop og sind. 

 Vi skal selvfølgelig dykke mere ned i foråret og træelementet, som hænger sammen med galdeblæren og leveren.

Hvad er træelementet?

Træelementet er forbundet med forår, fødsel, nye begyndelser og ny energi. Træerne springer ud og det symboliserer vores egen sprudlende energi. Ifølge traditionel kinesisk medicin er foråret den tid, hvor vi skal se på vores liv, og manifesterer det liv vi ønsker. Det er tiden til at få bragt de drømme vi har ud i livet. 

Vi har over vinteren gået og sået frø, som vi nu ser spirer med ny og frisk energi. Går du derfor med nogle drømme om at starte nye spændende projekter op, starte dit eget firma, begynde på nye sunde rutiner eller noget helt fjerde? Så er det et perfekt tidspunkt at tage springet og bruge denne sprudlende og fornyede energi, til at få ført det du ønsker ud i livet.

 

Hvordan kan du få mest ud af den energi som foråret og træelementet bringer?

Vi kan bruge træelementets og forårets energi til at give vores eget energiniveau et løft.

  • Det er vigtigt med sund kost for vores energiniveau. Vores lever er forbundet til træelementet. Antioxidanter kan understøtte leverens udrensning. Du kan få antioxidanter ved at spise bl.a. granatæbler, blåbær, citron, grapefrugt, avocado, rødbeder og grøn te. 
  • Find ud af hvad du drømmer om, så du kan handle på det i forårets energiske tid. Et godt værktøj til at få overblik over hvad du ønsker, er at skrive det ned, så du får præciseret dine tanker og drømme. Du kan derefter lægge en plan, og finde ud af hvad det kræver for at opfylde dine ønsker og drømme.
  • Forårsrengøring i dit liv. Er der nogle relationer, mønstre eller andet i din hverdag, som tager energi fra dig, og holder dig tilbage fra at leve det liv, du gerne vil? Beslut dig for at gør noget ved det. Skriv det ned, snak med dine veninder eller en terapeut. Mærk efter hvordan du kan sige fra, give slip og skabe plads. 
  • Kom i bevægelse. Du kan booste din energi og ride med på forårets bølge med pilates. At styrke dine muskler, få pulsen op og være i kontakt med din krop er en god støtte i din hverdag. At udleve dine drømme kræver styrke, og følelsen af styrke i din krop kan hjælpe dig med at komme i kontakt med din indre styrke

 

Hvis du føler dig inspireret af træelementet og forårets energi, så tilmeld dig WOOMs forårsforløb online, for at gå i dybden med dine drømme og få dem ud i verden. Det vil være fire uger med meditationer, åndedrætsøvelser, rutiner og en masse mentalopgaver.

Indsend en kommentar