De syv chakraer

Er du nysgerrig på, hvad chakraer er og deres betydning? Så læs med her, for at få et overblik over hvordan vi kan bruge de forskellige chakraer til at støtte vores krop og sind.

Chakra er energi! Det stammer fra Indisk religion, og der er traditionelt syv hovedchakraer eller energicentre, som er placeret i syv forskellige områder af kroppen. Der er ikke et chakra, som er vigtigere end andre, da hvert enkelt energicenter har sin egen vilde kraft. Det handler om at få dem i balance, fordi så vil vi opleve velvære på det fysiske og mentale plan. Chakraerne kan bruges til at hjælpe dig, med leve det liv du gerne vil, og få dig i balance både følelsesmæssigt, åndeligt og fysisk.

 

Rodchakra – muladhara

Hvor: Bunden af rygsøjlen ved halebenet

Farve: Rød

Dette chakra er forbundet med vores fysiske behov samt viljen til at leve. Muladhara hænger sammen med jordelementet, og når det er i balance, vil vi opleve stabilitet. Når dette energipunkt er i ubalance, vil vi opleve frygt og usikkerhed.

Dette kan du gøre for at balancere muladhara: Gå en dejlig tur i naturen, spis god og nærende mad, gør det hyggeligt og rart i dit hjem og prioriter hvile og god søvn. Når de basale behov er i balance, vil det skabe et godt fundament.

 

Harachakra - svadhisthana

Hvor: Lige under navlen

Farve: Orange

Dette chakra hænger sammen med vandelementet, bevægelse, nydelse samt seksuel lyst. Når dette chakra er i balance, vil vi have en træng til at slippe vores kreativitet løs.

Dette kan du gøre for at balancere svadhisthana: Du kan tage noget tid til dig selv, ved at onanere og nyde noget ’mig tid’. Du kan også lave yoga som fokuserer på hofterne, eller få en god massage. For at dette chakra skal komme i balance, er det vigtigt, at du gør noget som du elsker, og som støtter din sensualitet.

 

Solar plexus chakra - manipura

Hvor: Solar plexus

Farve: Gul

Dette chakra hænger sammen med din indre styrke og drømme. Den handler også om at stå ved dig selv og leve et autentisk liv, hvor dine indre drømme føres ud i livet. Hvis manipura er i ubalance, vil du føle skam.

Dette kan du gøre for at balancere manipura: Tag nogle chancer og spring ud i det! Hvad er det værste der kan ske? Du kan dyrke noget motion, som har fokus på din mave. Når du træner kan du få en følelse af styrke, som balancerer dette chakra. Du kan også sætte dig selv foran spejlet, og sige til dig selv, at du har den styrke i dig, der skal til for at skabe det liv, du drømmer om.

 

Hjertechakra - anahata

Hvor: Hjertet

Farve: Grøn

Hjertet er forbundet til luftelementet, og bygger bro mellem den fysiske og åndelige verden.

Dette er selvkærlighedens chakra, som handler om at elske dig selv for lige den du er. Du skal ikke være anderledes, fordi du er ligesom du skal være. Det kan dette chakra hjælpe dig med at få en tro på.

Dette kan du gøre for at balancere anahata: Skriv ting ned som du er taknemmelig for hver dag. Gør noget som føles kærligt overfor dig selv. Det kan være at sidde udenfor og trække vejret helt ned i maven, drikke en dejlig kop te, skabe nogle sunde nye vaner eller skrive nogle positive ting ned om dig selv. 

 

Halschakra - vishuddha

Hvor: Halsen

Farve: Blå

Dette chakra handler om at blive hørt og ytre sig. Det er vigtigt, at du føler du kan sige, hvordan du har det, og vide at du ikke alene.

Hvis der er ubalance i dette chakra, vil du opleve at du lyver overfor andre og dig selv. Det kan være nogle usande overbevisninger, som ikke støtter dig i dit liv. Løgne er en god indikator på, at du skal gøre noget, for at balancere dette chakra.

Dette kan du gøre for at balancere vishuddha: Skriv dagbog om hvordan har det. At skrive dagbog er en god mulighed for, at du kan være ærlig overfor dig selv. Du kan stille dig selv nogle spørgsmål: Hvordan har jeg det egentlig? Er der nogle tanker eller følelser, som sidder i mig, som jeg ikke har fået kommunikeret ud, men som min krop bærer på?

 

Pandechakra - ajna

Hvor: I mellem øjenbrynene

Farve: Indigo

Pandechakraet handler om ubevidstheden og er forbundet med det tredje øje. Når det er i balance, vil vi have en større kontakt til vores intuition samt mod til at handle på den. Dette chakra handler om at give slip på ikke konstruktive tanker, følelser og mønstre.

Dette kan du gøre for at balancere ajna: Skriv drømmedagbog. Du kan også meditere og manifestere, lige præcis det liv du drømmer om.

 

Kronechakra - saharara

Hvor: Toppen af hovedet

Farve: Lilla

Dette kronechakra hænger sammen med vores nervesystem og vores uendelige intelligens.

Du kan åbne op for dette chakra, ved at spørge dig selv, hvad du har brug for at vide. Hvad kan støtte mig i den proces jeg er i?

Dette kan du gøre for at balancere saharara: Drik masser af vand for at rense ud, og mediter samtidig med at du stiller dig selv nogle spørgsmål, som din indre intelligens kan give dig svaret på. Du kan samtidig berolige dit nervesystem ved at trække vejret ned i maven, og give dig selv et dejligt fodbad eller massage.

Indsend en kommentar