Guide til dit baderitual

 

Det er tid til en lille ”mig-stund”. At finde tid til at slappe af, er en af nøglerne til at have en sund livsstil. Et afslappende baderitual er en af måderne til at koble af, og nyde noget alenetid i hverdagen. Vi kan være stresset, aktive og travle som aldrig før, så derfor er baderitualer en god måde at få os helt ned i gear og berolige krop, sind og hud. Nedenfor deler vi nogle ritualer, som kan løfte din badeoplevelse.

Hvis du ikke har et karbad, er der stadig mange muligheder. Der findes oppustelige badekar, men et brusebad eller fodbad har også masser af potentiale for at skabe et dejligt baderitual. Velvære i badet handler ikke om at have et badekar eller meget plads, men blot at give dig selv denne stund.  

DET HELE HANDLER OM STEMNINGEN

Du kan starte med at tænde nogle levende duftlys og sætte noget meditations eller afslappende musik på for at give dig selv noget tiltrængt selvkærlighed. Hvis du har en diffuser, kan du tage den med ud på badeværelset, for at få stimuleret dine sanser. 

BADEKAR

Hvis du har et badekar, kan du lave vores æblecidereddike baderitual

Fordele:

Æble cider eddike kan bruges til at behandle milde infektioner forårsaget af almindelige baktieriestammer. Hvis du har skæl, kan det hjælpe med at balancere hovedbundens PH, da den har antibakterielle egenskaber. Ekstra tip: Tilføj epsom salt for at lindre ømme led.

Sådan gør du:

Fyld karret halvt med varmt vand

Tilføj en smule æblecidereddike

Tilføj epsom salt

Bland det i karret, til at saltet er opløst

Nyd at lægge i det varme vand i 20 minutters tid.

 

BRUSEBAD

Et brusebad kan gøre underværker. 

Du kan starte med at tage nogle dråber af din foretrukne æteriske olie i risten i dit brusebad. Når du tænder for det varme vand, vil olien fordampe, og du kan nyde din valgte olies duft og effekt. For eksempel kan du bruge lavendel eller copaiba for afslapning eller citron for en opkvikkende effekt. 

Derefter vasker du dit hår, og bruger en god hår-kur, som du lader sidde i, mens du vasker resten af kroppen.

Fortsæt dit baderitual ved at påføre bodyscrub. Din hud vil være taknemmelig. Du kan forberede dit baderitual ved at lave din egen bodyscrub. Sådan gør du:

Bland sukker, mandelolie og kokosaroma i en lille skål. Bodyscrubben vil efterlade din hud blød, og fugtet samt eksfoliere og øge blodcirkulationen.

Skyld nu hårkuren ud og bodyscrubben af.

 

FODBAD

Forkæl dig selv med et fodbad.

Fordele: Der er flere grunde til at fodbad er sundt. Det fjerner bakterier og snavs, og alt efter hvad du tilføjer i dit fodbad, vil det give bedre blodcirkulation og fugt. Det virker samtidig beroligende for dit sind.  

Sådan gør du

Fyld en balje op med varmt vand

Tilføj himalaya salt eller epsom-salt

Skrub dine fødder med en pimpsten for at fjerne døde hudceller.

Nyd dit fodbad-ritual med en god kop urte-te i sofaen.

Derefter smør din yndlings creme eller olie på dine fødder, og giv dem noget massage.

AFSLUTNING PÅ DIT RITUAL

Forkæl dig selv med at smøre noget lækker olie på din krop. Masser din nakke , træk vejret og sig tak til dig selv for, du har gjort noget godt for din krop og dit sind.

 

Billede af: @celfcareco

Indsend en kommentar