Fordele ved orgasmer

”La Petite Mort” - den lille død, G-punkts orgasme, klitorisorgasme, sprøjteorgasme, A-punktsorgasme – kært barn har mange navne. Vi skal dykke mere ned i fordelene ved at få orgasmer – med eller uden partner. 

DER FRIGIVES VELVÆRESTOFFER

Før, under og efter en orgasme sker der nogle forandringer i kroppen. Vejrtrækningen bliver hurtigere, og centralnervesystemet sender nydelsessignaler til vores belønningscenter i hjernen.

Under en orgasme udløses der dopamin, der giver lykkefølelse. Der frigives også krammehormonet oxytocin, som forøger evnen til at føle empati, og får os til at føle større tilknytning til vores partner. Vi mister ofte kontrollen, når vi får en orgasme, da forreste del af hjernen ’orbitofrontale cortex’ bliver slået fra. Der frigives derudover prolaktin, som ofte fører til afslappethed, der reducerer følelsen af stress. Der er virkelig mange gode kemikalier, der frigives – og dermed mange gode grunde til at få eller give sig selv en orgasme.

SELVGLÆDE

Efter en orgasme føler mange mennesker sig mere selvsikre. Det giver god mening, fordi vi lader hovedet og kroppen slappe af, og her har vi mulighed for at mærke vores indre lyster og behov. Vi får en følelse af velvære, når vi tager tid til os selv eller sammen med vores partner, og det er vigtigt for vores selvglæde.  

ORGASMER HJÆLPER PÅ SMERTER

Sex og orgasmer kan hjælpe på smerter som f.eks hovedpine, menstruationssmerter eller kramper. Der udløses mange endorfiner i hjernen, som har en morfinlignende og smertestillende virkning, og dermed reducerer og afhjælper smerter. Derudover virker det psykologisk afledende, så du kan få tankerne over på noget andet end dine smerter. 

UDFORSKNING

Jo mere du udforsker i soveværelset, desto mere vil du blive klogere på dig selv og din seksualitet. Det starter med nysgerrighed og et åbent sind. Endnu en god grund til at få en orgasme.

STYRK DIN BÆKKENBUND MED ORGASMER

Orgasmer træner bækkenbunden, og holder dit underliv stærkt og sundt. En stærk bækkenbund giver bedre sex og orgasmer. Det er vigtigt med en sund bækkenbund, da det forhindrer inkontinens - altså manglende evne til at holde på urin mv. Dette er særligt noget vi bliver mindet om i forbindelse med graviditet og efterfødsel. Derudover giver bækkenbunden en god indre stabilitet til træning og andre hverdagsaktiviteter.

 

Billede af Juni Calypso

Indsend en kommentar